Ben je al lid?

Elk jaar (begin september) komt de leiding van jouw tak thuis langs om te vragen of je opnieuw een tof scoutsjaar ziet zitten. De herinschrijving wordt dan ter plekke geregeld! Als je de inschrijving liever gewoon zelf regelt, neem dan contact op met de tak- of groepsleiding (zie Leiding) voor de inschrijvingspapieren. Gelieve het digitaal inschrijvingsformulier hieronder niet in te vullen, deze is enkel bedoeld voor nieuwe leden.

Medische fiche => individuele steekkaart

De papieren medische fiches zijn tegenwoordig volledig vervangen door de individuele steekkaart op de online groepsadministratie. Het is zeer belangrijk voor het welzijn van uw kinderen tijdens de scoutsactiviteiten (en voor de verzekeringen) dat deze steeds correct ingevuld is en jaarlijks nagekeken wordt. Enkel de leiding kan deze steekkaarten inkijken om op de hoogte te zijn van eventuele aandachtspunten. Scouts en Gidsen Vlaanderen maakte ook een korte handleiding om iedereen vlot op weg te helpen.

Nieuw bij de scouts?

We nodigen je graag uit op onze startdag! (zie Kalender) Achteraf kan je je ook ter plekke inschrijven. Wil je erbij komen tijdens het jaar? Je mag gerust eens vrijblijvend afkomen naar enkele activiteiten op zaterdagvoormiddag om te proeven of de scouts iets voor jou is. In ieder geval kan je je ook onmiddellijk online inschrijven door onderstaand formulier in te vullen! Vergeet ook niet de individuele steekkaart in te vullen (zie hierboven).

Jaarlijks lidgeld

Het lidgeld bedraagt dit jaar € 40, hiervan gaat het overgrote deel naar de verzekering. Het is uitsluitend via overschrijving te betalen, op ons rekeningnummer BE84 891-0340131-59. Bij betaling gelieve naam kind én tak te vermelden. Voor wie het financieel wat moeilijker is, bestaat ook het verminderd lidgeld. U kan hierover steeds in het volste vertrouwen de groeps- of takleiding aanspreken.