Scouts ’t Hoekske

VDSP BE 91

groepsdas

Activiteiten

Elke zaterdagvoormiddag is er werking. Deze werking start om 9.30u en loopt tot 11.45u. We verzamelen achteraan aan het ontmoetingscentrum van Sint-Maria-Aalter in de Oude Kantschoolstraat (tenzij anders vermeld op het maandprogramma). We vragen aan ouders om het oprijden van de parking met de auto te beperken wegens veiligheid voor de spelende kinderen. Om de 2 à 3 maanden krijg je een maandprogramma met de activiteiten voor de komende periode. Je brengt ook elke keer 0.50 euro mee voor een drankje en een hapje na de werking.

Groepsleiding

De scouts wordt in goede banen geleid door de groepsleiding: dit jaar zijn dat Brecht, Warre, Charlotte en Catho. Heb je ergens een vraag over, aarzel dan niet om ons te contacteren via hoofdleiding@scoutsthoekske.be of via onderstaande GSM-nummers!

Brecht Opstaele Malachietgroene Vernuftige Patrijs 0471 26 47 56
Warre De Boever Kobaltblauwe Gidsende Eekhoorn 0472 29 80 11
Charlotte Vandromme Okergele Luchthartige Kapucijnaap 0471 22 38 35
Catho Vandromme Helderblauwe Volhardende Dolfijn 0473 61 63 36

Verzekering

Scouts en Gidsen Vlaanderen voorziet voor al onze ingeschreven leden een verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tijdens scoutsactiviteiten. Een ongeluk(je) gehad op de scouts? Hier vind je alvast de verzekeringspapieren, vul deze in samen met de groepsleiding. Aangifteformulier Ethias – Verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid

Opgelet! Je bent pas verzekerd na inschrijving. Wij controleren niet steeds of alle leden op de werking al dan niet ingeschreven zijn, het initiatief om in te schrijven ligt bij de ouders (m.a.w. neem een kijkje op Inschrijven en spreek de leiding aan). Bij een ongeval of schade waarbij een niet-ingeschreven lid betrokken is, ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de ouders van het lid en is het mogelijk dat de verzekering niet tussenkomt. Het is wel mogelijk om een activiteit mee te doen zonder al in te schrijven (om eens te proberen), maar breng dan wel zeker de leiding op de hoogte.

Uniform en paskoffer

Bij onze groep vragen wij geen verplichte aankoop van een uniform. Het is vaak wel belangrijk om herkenbaar te zijn als scoutsgroep, daarom raden we wel aan om een sjaaltje (de rood-blauwe groepsdas) te dragen op de werking en op uitstappen. Bij de oudste takken (givers, jin) kan een scoutshemd ook zeker van pas komen, aangezien zij wel al eens op pad gaan zonder de leiding.

Voor wie iets wenst aan te kopen: elk jaar (eind oktober) komt de paskoffer langs, de datum zal verschijnen op het maandprogramma. Na de werking kan je dan nog even blijven om enkele scoutskleren te passen en te bestellen. We hebben o.a. scoutshemden, truien, t-shirts, rokken, broeken en sjaaltjes. Natuurlijk kan je ook tekentjes bestellen om op je hemd te naaien. Enkele weken later komen de bestellingen toe en kan je pronken in je nieuw uniform. Paskoffer gemist? Ga dan even langs bij de dichtsbijzijnde Hopper-winkel. Alles wat met de paskoffer meekomt, kan je ook daar kopen. De sjaaltjes (7,50 euro) zijn enkel bij ons te krijgen, maar we hebben er steeds op voorraad. Meer info vind je op de website: www.hopper.be/winkel

Verkeersveiligheid

Eerst en vooral een dikke pluim voor iedereen die met de fiets naar de scouts komt! Het is goed voor het milieu, goed voor de gezondheid en het vermindert de autodrukte op zaterdagvoormiddag. Als je dan toch niet met de fiets kan komen, willen wij het carpoolen promoten. Er zijn al een aantal ouders die dit reeds toepassen en dit is uiteraard in ieders voordeel.
Om de veiligheid van de spelende kinderen op de parking voor onze lokalen te verhogen, zullen wij deze parking voortaan elke zaterdagvoormiddag afsluiten. Er zijn langs de Wingenestraat en de Oude Kantschoolstraat voldoende parkeerplaatsen ter beschikking. Vanaf daar kunnen de kinderen dan te voet naar de lokalen gebracht worden.

Alcohol- en drugsbeleid

Om het welzijn van alle leden, een verantwoordelijke houding van de leiding én een kwalitatieve scoutswerking te garanderen werden er – bovenop de wettelijke regels – enkele afspraken gemaakt omtrent roken, alchoholconsumptie en druggebruik. Deze werden opgenomen in dit alcohol- en drugsbeleidsplan. Samengevat: voor <16-jarigen geldt op het vlak van roken, alcohol en drugs een nultolerantie, het rook- en drinkgedrag van >16-jarige leden wordt zo veel mogelijk beperkt en alle leiding moet zich verantwoordelijk kunnen gedragen en zet zich steeds in voor het welzijn van de leden.

Gegevensbeleid

De scouts respecteert de nieuwe richtlijnen m.b.t. de Europese privacywetgeving (GDPR). De opgevraagde gegevens bij inschrijving worden bijgehouden in de groepsadministratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen en worden gebruikt voor de verzekering en voor een goede werking van de scouts. Tijdens activiteiten worden ook af en toe foto’s genomen, die kunnen worden verspreid via onze eigen communicatiekanalen (Facebook, website e.d.). Met vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij de groeps- of takleiding. PrivacyverklaringVerwerkingsregister

NOTA: Informatieplicht Statuut van de vrijwilliger