Wat nu eigenlijk jins zijn (5e en 6e middelbaar) is een goede vraag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf niet weet. Er is ook niemand die kan zeggen wat een jinjaar eigenlijk is. Waarom niet, denk je dan. Een jinjaar wordt niet gemaakt, het wordt zelfs amper gepland door de leiding. Een Jinjaar is eigenlijk starten zonder plan en dan maar zien waar je uitkomt, Go With the flow. Een jinjaar wordt ontworpen door de Jins zelf. Het is ook daarom dat Jins geen leiding meer hebben, maar begeleiding. Uw carriere als Jin beperkt zich tot een jaar, maar dan wel een jaar dat kan tellen. Activiteiten die je zelf plant kunnen toch niet tegenvallen, of wel? In dit jaar dat eigenlijk een overgangsfase is tussen het actief lid zijn en het leiding zijn, ligt het accent vooral of zelfredzaamheid. Zelf een activiteit plannen, zelf fuifen organiseren, uw eigen buitenlandse reis plannen, dit alles zit vervat in het overwelmende jinjaar.

Jins

Vraagje? Contacteer de leiding op jins@scoutsthoekske.be of via onderstaande gegevens!


Activiteiten:

 • za
  22
  sep
  2018

  Startdag

  9u30 - 16u30Loods (Kleine Zouterdreef)

  Oude leden zijn al welkom vanaf 9u30 voor enkele afscheidsspelletjes met hun tak van vorig jaar. Traditiegewijs zijn in de namiddag (13u00-16u30) ook nieuwe leden en andere nieuwsgierigen welkom om een groot bosspel te spelen met de volledige groep. De startdag gaat dit jaar uitzonderlijk niet door bij de broeders: deze startdag verzamelen we aan onze loods (bij het speeltuintje, op het einde van de Kleine Zouterdreef). Om verkeerschaos te vermijden: gelieve deze smalle straat niet in te rijden met de auto, parkeren is mogelijk aan de voetbalkantine. Brief + inschrijvingspapier: Brief-startdag-2018-2019

 • za
  06
  okt
  2018

  Geen werking

  Dit weekend is er geen werking, want de leiding is samen op teambuilding!

 • za
  27
  okt
  2018

  Paskoffer

  Na de werking kan je nog even blijven om enkele scoutskleren te passen en te bestellen. We hebben o.a. scoutshemden, truien, t-shirts, broekjes en sjaaltjes. Natuurlijk kan je ook tekentjes bestellen om op je hemd te naaien. Enkele weken later komen de bestellingen toe en kan je pronken in je nieuw uniform!

 • za
  03
  nov
  2018

  Spaghettiavond Jins

  19u

  Wij, de jins van scouts 't Hoekse organiseren een spaghettiavond op 3 november. Graag verwachten we jullie om 19u in het ontmoetingscentrum van Maria-Aalter.
  - Prijs: kind €8, volwassene €12 (aperitief inbegrepen)
  - Wij voorzien ook vegetarische spaghetti indien u dit vermeld in uw inschrijving
  - inschrijving: jins@scoutsthoekske.be
  Wij zullen jullie met open armen ontvangen op onze gezellige home made spaghettiavond! Dus allen daarheen!
  https://www.facebook.com/events/256887385021375/


De leiding van de jin:

Miquette Claeys

Miquette Claeys

Totem: Volhardende Beo

Miquette is 22 jaar en verjaart op 13 september.

GSM: 0476 40 42 88

In leiding bij: Jin

Jonas Staelens

Jonas Staelens

Totem: Kwikstaart

Jonas is 20 jaar en verjaart op 21 december.

GSM: 0470 07 67 01

In leiding bij: Jin