Bij givers (3e, 4e en 5e middelbaar) is er ruimte voor grote projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses opzoek gaan naar zichzelf tussen leeftijdsgenoten: dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan givers mee voorbereiden.

Vraagje? Contacteer de leiding op givers@scoutsthoekske.be of via onderstaande gegevens!

Geen werking

Gouwfilm

We trekken richting Gent voor een film, verdere info volgt.

Gezelschapsspelen

Black Story avond

19u30 - 22u

Knutselen

Fietstocht

Vergeet je fiets niet!

Zwemmen

Gelieve 5 euro mee te nemen.

Dropping

Schaatsen

11u45 - 18uStation Maria-Aalter

We gaan met de hele groep schaatsen in het Boudewijnpark te Brugge!
    Meebrengen: Picknick en handschoenen
    Kostprijs:
    Kapoenen en welpen: 5 euro
    Jonggivers en givers: 10 euro

Geen werking

De leiding is op weekend.

Verkoopsactiviteit

UPDATE: Alle scoutsactiviteiten worden afgelast t.e.m. 31 maart.

Beste ouders, dit weekend stond er een verkoopsactiviteit gepland voor alle takken, maar gezien de toenemende maatregelen rond het afremmen van het coronavirus kunnen wij niet achterblijven: de verkoopsactiviteit wordt dus afgelast en uitgesteld tot wanneer dit terug veilig genoeg is.

De belangrijkste reden hiervoor is: bij het deur aan deur verkopen zouden onze leden continu in contact komen met mogelijks kwetsbare mensen. De kans op besmetting is reëel dus we nemen geen onnodige risico's.

Voorlopig voorzien we dit weekend voor alle takken een vervangactiviteit, maar we wachten nog de verdere richtlijnen van Scouts en Gidsen Vlaanderen af. We houden jullie op de hoogte!

Wie nog vragen of bezorgdheden heeft kan ons uiteraard steeds contacteren.

Scoutmoedige groeten,

Kapoenen: wo 1 juli - zo 5 juli
    Welpen: zo 5 juli- za 11 juli
    Jgvs & givers: wo 1 juli - za 11 juli

Nadat het nieuws rond de kampen bekend werd, zijn we onmiddellijk aan de slag gegaan met het doorpluizen van de maatregelen, en het praktisch voorbereiden van ons kamp. En met resultaat: hier is de volledige kampbrief voor ons kamp naar Beringen!

Deze bevat alle praktische info, aangevuld met de nodige aanpassingen om te voldoen aan de opgelegde coronamaatregelen. Het komt erop neer dat we de kapoenen en welpen telkens apart in een bubbel plaatsen (1 bubbel = max. 50 personen); de jonggivers en givers kunnen samen in 1 bubbel. De leiding zal zich ook verdelen over de bubbels. Binnen een bubbel gelden minder strenge regels (bvb. samen slapen/spelen/eten/… is toegelaten), maar contact tussen de verschillende bubbels moet te allen tijde vermeden worden.

UPDATE 23/06
    ++++++++++++

Binnenkort vertrekken we op kamp! Maar omdat dit geen 100% normaal kamp wordt, zijn er nog enkele zaken waar jullie zeker van op de hoogte moeten zijn (verantwoordelijkheid van de ouders, medische fiches, wat te doen bij ziekte, bubbel-organisatie, ...). We hebben alles opgelijst in deze brief, lees deze dus zeker goed door:

Alle andere praktische info vind je nog steeds in de gewone kampbrief. Op het kamp zelf volgen we de maatregelen die samengevat zijn op https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/de-zomerkampen. Bij vragen of twijfels mag je ons zeker contacteren.

Startdag 2020

9u30 - 16u30Domein Menas (het bos van de broeders)

Door de coronamaatregelen zal het dit jaar jammer genoeg niet mogelijk zijn afscheid te nemen van je oude tak. Je start dus om 9u30 meteen in je nieuwe tak! Enkel voor nieuwe kapoenen is dit anders, jullie zijn welkom vanaf 13u.  In de voormiddag spelen we al wat kennismakingsspelletjes om de nieuwe welpen/jonggivers/givers te leren kennen en in de namiddag spelen we per tak een groot spel!

Omdat elke tak zijn eigen bubbel van 50 zal vormen, moeten de takken elk op een andere plaats afspreken en mogen leden van verschillende takken niet met elkaar in nauw contact komen (zelfs niet indien ze broer of zus zijn).  Daarom hebben we onderstaande punten gekozen om af te spreken met onze takken. We hopen dat iedereen zo veel mogelijk met de fiets of te voet komt, maar als u toch met de auto komt vragen we te parkeren aan de lagere school en niet op te rijden. Gelieve ook als ouder contact met andere ouders en leden zo veel mogelijk te vermijden.

Brief startdag: STARTDAG

De leiding van de givers:

Warre De Boever (takleider)

Warre De Boever

Totem: Kobaltblauwe Gidsende Eekhoorn

Warre is 19 jaar en verjaart op 19 december.

Edko Devogelaere

Totem: Toermalijnzwarte Stoutmoedige Bizon

Edko is 19 jaar en verjaart op 8 december.

Brecht Opstaele

Totem: Malachietgroene Vernuftige Patrijs

Brecht is 19 jaar en verjaart op 13 december.

Akke De Boever

Totem: Avondrood Doelgericht Stokstaartje

Akke is 18 jaar en verjaart op 5 februari.