Nieuw lid

Benieuwd naar onze scouts? Op deze pagina vind je alle informatie voor nieuwe leden. Eerst en vooral nodigen we je graag uit op onze startdag, telkens de zaterdag voor de start van het academiejaar, meestal het laatste weekend van september (zie Kalender). Heb je deze gemist? Geen probleem, doorheen het jaar mag je vrijblijvend komen naar enkele activiteiten om eens te proeven of de scouts iets voor jou is. Spreek achteraf gerust iemand van de leiding aan voor de inschrijvingspapieren, of je kan ook onmiddellijk online inschrijven door het digitaal inschrijvingsformulier onderaan deze pagina in te vullen!

Naamgeving

Al die woorden zoals tak, groepsleiding, takleiding… Wat betekenen ze allemaal? Hier een overzichtje:

• Werking: zo noemen we onze activiteit die normaal op zaterdagvoormiddag doorgaat.
  • Tak: een onderverdeling van onze groep op leeftijd
  • Takleider/-leidster: de leiding die binnen de tak het eerste aanspreekpunt is voor ouders.
  • Groepsleiding: deze leiding zorgt voor een goede werking van de scouts. Financiën, verzekeringen, website, mails, inschrijvingen en het ondersteunen van de leiding zijn hun belangrijkste taken.
  • Materiaalmeester: deze leiding zorgt ervoor dat het materiaal van de scouts (tenten, tafels, banken, kookgerief, douches…) in orde is voor de werkingen en kamp.

Takken

Bij onze scouts worden de leden verdeeld in takken, een opdeling op basis van leeftijd. In specifieke gevallen kan iemand in een andere tak toegelaten worden, neem hiervoor zeker eerst contact op met de leiding. Dit zijn onze takken (Als je op de naam klikt, vind je meer informatie over de tak, de volgende werkingen en de leiding):

Benieuwd naar alle leiding? Die vind je hier: Leiding (De leiding voor het volgende werkjaar wordt begin september bekendgemaakt)

Werking

Onze werking is elke zaterdagvoormiddag van 9u30 tot 11u45, tenzij anders vermeld op het maandprogramma en de website. We verzamelen achteraan aan het ontmoetingscentrum van Sint-Maria-Aalter in de Oude Kantschoolstraat (tenzij anders vermeld op het maandprogramma). We vragen aan ouders om het oprijden van de parking met de auto te beperken wegens veiligheid voor de spelende kinderen. Elke twee maanden krijg je een maandprogramma met de activiteiten voor de komende periode, de werkingen staan ook steeds op de site.

Kamp

Ons kamp is altijd met alle takken samen er op uit trekken. Givers en Jonggivers gaan de volledige 11 dagen op kamp, Woudlopers 9 dagen, Welpen 7 dagen en Kapoenen 5 dagen. De Jin beslissen zelf hoelang en wanneer ze op kamp gaan (meestal naar het buitenland). We vertrekken met de trein en keren terug met de trein, met halverwege het kamp een bezoekdag, waarop welpen en kapoenen elkaar aflossen. Jonggivers en Givers gaan dus heen en terug met de trein, en kapoenen en welpen gaan heen/terug met de trein en worden opgehaald/gebracht op bezoekdag. We proberen de kampdata altijd zo snel mogelijk door te geven, maar de locatie en het thema houden we nog even geheim!

Geen activiteiten gepland.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt dit jaar € 40. Bij een inschrijving na 1 maart wordt dit verlaagd naar 20 euro. Gelieve te betalen via overschrijving op ons rekeningnummer BE18 1030 7667 8265. Bij betaling gelieve de naam van het kind én de tak te vermelden.

Omdat we willen dat écht iedereen de mogelijkheid heeft naar de scouts te komen, wijzen we graag op de mogelijkheid voor verminderd lidgeld. U kan dit aanduiden op het inschrijvingsformulier en steeds in het volste vertrouwen de groeps- of takleiding aanspreken, aarzel niet om hiervoor een mailtje te sturen naar groepsleiding@scoutsthoekske.be.

Het verminderd lidgeld is deel van Scouting Op Maat, dat ook ondersteuning bied bij bivak of kampen en de aankoop van een uniform. Voor meer informatie over Scouting Op Maat verwijzen we je graag door naar deze pagina van Scouts en Gidsen Vlaanderen: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/ouders/praktisch/lidgeld/scouting-op-maat

Inschrijven

Inschrijvingen zullen dit jaar via Stamhoofd verlopen, tijdens Trappistenbar (het laatste weekend van augustus) zullen deze geopend worden en komt er meer informatie.