Wat nu eigenlijk jins zijn (5e en 6e middelbaar) is een goede vraag. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zelf niet weet. Er is ook niemand die kan zeggen wat een jinjaar eigenlijk is. Waarom niet, denk je dan. Een jinjaar wordt niet gemaakt, het wordt zelfs amper gepland door de leiding. Een Jinjaar is eigenlijk starten zonder plan en dan maar zien waar je uitkomt, Go With the flow. Een jinjaar wordt ontworpen door de Jins zelf. Het is ook daarom dat Jins geen leiding meer hebben, maar begeleiding. Uw carriere als Jin beperkt zich tot een jaar, maar dan wel een jaar dat kan tellen. Activiteiten die je zelf plant kunnen toch niet tegenvallen, of wel? In dit jaar dat eigenlijk een overgangsfase is tussen het actief lid zijn en het leiding zijn, ligt het accent vooral of zelfredzaamheid. Zelf een activiteit plannen, zelf fuifen organiseren, uw eigen buitenlandse reis plannen, dit alles zit vervat in het overwelmende jinjaar.

Jins

Vraagje? Contacteer de leiding op jins@scoutsthoekske.be of via onderstaande gegevens!

Startdag

9u30 - 16u30Loods (Kleine Zouterdreef)

Oude leden zijn al welkom vanaf 9u30 voor enkele afscheidsspelletjes met hun tak van vorig jaar. Traditiegewijs zijn in de namiddag (13u00-16u30) ook nieuwe leden en andere nieuwsgierigen welkom om een groot bosspel te spelen met de volledige groep. De startdag gaat dit jaar uitzonderlijk niet door bij de broeders: deze startdag verzamelen we aan onze loods (bij het speeltuintje, op het einde van de Kleine Zouterdreef). Om verkeerschaos te vermijden: gelieve deze smalle straat niet in te rijden met de auto, parkeren is mogelijk aan de voetbalkantine. Brief + inschrijvingspapier: Brief-startdag-2018-2019

Geen werking

Dit weekend is er geen werking, want de leiding is samen op teambuilding!

Paskoffer

Na de werking kan je nog even blijven om enkele scoutskleren te passen en te bestellen. We hebben o.a. scoutshemden, truien, t-shirts, broekjes en sjaaltjes. Natuurlijk kan je ook tekentjes bestellen om op je hemd te naaien. Enkele weken later komen de bestellingen toe en kan je pronken in je nieuw uniform!

Spaghettiavond Jins

19u

Wij, de jins van scouts 't Hoekse organiseren een spaghettiavond op 3 november. Graag verwachten we jullie om 19u in het ontmoetingscentrum van Maria-Aalter.
    - Prijs: kind €8, volwassene €12 (aperitief inbegrepen)
    - Wij voorzien ook vegetarische spaghetti indien u dit vermeld in uw inschrijving
    - inschrijving: jins@scoutsthoekske.be
    Wij zullen jullie met open armen ontvangen op onze gezellige home made spaghettiavond! Dus allen daarheen!

mrt

Schaatsen

Wat: Schaatsen in Boudewijnpark Brugge
    Wanneer: zaterdag 9 maart
    Uur: we spreken af aan het station van Maria-Aalter om 11u45.
    Rond 18u zijn we terug in Maria-Aalter.
    Kostprijs: 8 euro
    Meebrengen: Picknick en handschoenen
    Tot dan!

mrt

Geen werking

Dit weekend is er geen werking, want de leiding is samen op weekend!

De leiding van de jin:

Miquette Claeys

Totem: Volhardende Beo

Miquette is 22 jaar en verjaart op 13 september.

In leiding bij: Jin

Jonas Staelens

Totem: Kwikstaart

Jonas is 20 jaar en verjaart op 21 december.

In leiding bij: Jin