Ben je al lid?

Elk jaar (begin september) komt de leiding van jouw tak thuis langs om te vragen of je opnieuw een tof scoutsjaar ziet zitten. De herinschrijving wordt dan ter plekke geregeld! Ook bij de inschrijvingen voor het kamp (eind juni) mag je jouw leiding thuis verwachten. Als je de inschrijving liever gewoon zelf regelt, neem dan contact op met de takleiding of hoofdleiding (zie Takken) voor de inschrijvingspapieren.

Medische fiche => individuele steekkaart

De papieren medische fiches zijn tegenwoordig volledig vervangen door de individuele steekkaart op de online groepsadministratie. Het is zeer belangrijk voor het welzijn van uw kinderen tijdens de scoutsactiviteiten (en voor de verzekeringen) dat deze steeds correct ingevuld is en jaarlijks nagekeken wordt. Enkel de leiding kan deze steekkaarten inkijken om op de hoogte te zijn van eventuele aandachtspunten. Scouts en Gidsen Vlaanderen maakte ook een korte handleiding om iedereen vlot op weg te helpen.

Nieuw bij de scouts?

We nodigen je graag uit op onze startdag! (zie Kalender) Achteraf kan je je ook ter plekke inschrijven. Wil je erbij komen tijdens het jaar? Je mag gerust eens vrijblijvend afkomen naar enkele activiteiten op zaterdagvoormiddag om te proeven of de scouts iets voor jou is. In ieder geval kan je je ook onmiddellijk online inschrijven door onderstaand formulier in te vullen! Vergeet ook niet de individuele steekkaart in te vullen (zie hierboven).